Moestuin Lente

Aardappelen

Vanaf april kunnen de pootaardappelen de grond in. Niet te vroeg, niet te laat zodat ze geen last meer hebben van lentenachtvorst aan de grond. Om hier te vervroegen kan je vroege aardappelen al in containerpotten opkweken in een serre. 

IJsheligen

Het is soms moeilijk om rustig te blijven n de moestuin, maar 15 mei blijft toch een datum om in het achterhoofd te houden. De angst voor wat nachtvorst mag zeer zeker geen argument zijn voor een afwachtende houding.

Bladgroenten

Pluksla

Niet alleen de echte pluksla, maar ook alle groenten waarbij je het blad gebruikt als slagarnituur, zoals raapstelen en rucola kan je al vroeg zaaien. Dit je met een beetje risico in de vollegrond doen maar even goed in de serre aangezien je de plantjes toch zal geoogst hebben tegen dat de tomaten er in komen.

Sla

Met sla in volle grond mag je best wel eens risico's nemen. Of hij vriest kapot en dan ben je een beetje geld kwijt, maar vele goed zal hij met een beetje bescherming toch de koude trotseren en heb je snel lekkere sla op uw bord. De bodem van een PET-fles is net groot genoeg om de kleine plantjes door de koude nachten van de ijsheiligen te trekken.

Tomaat, peper, paprike, courgette, komkommer,...

Alle vruchtendragers kan je binnenshuis zaaien om vervolgens in de kas te plaatsen. Courgetten en pompoenen kan ook zeer goed buiten in de volle grond verder opkweken.