Komkommer

Kenmerken

  • volle grond zonder kas

Geschiedenis

Functies

Aanleg

Ondanks het feit dat we deze planten perfect in volle grond en zonder bescherming kunnen kweken, moeten we toch wachten tot na de zogenaamde ijsheiligen, aangezien ze niet houden van koude nachten.
Geef Kommkommerplanten steeds de mogelijkheid om ergens tegenaan te kunnen klimmen. Indien de vruchten de grond zouden raken, is de kans op vruchtrot drastisch hoger. Er bestaat ook een mogelijkheid dat de stengels gaan wegrotten, en daarom is het beter te planten op een heuveltje, zodat er geen contact met de bodem is.

Onderhoud

Oogst

Komkommers kunnen we beginnen oogsten vanaf eind juli, afhankelijk van de regenval en de temperaturen.

Groeiplaats

Komkommer hebben steeds een bodem nodig die veel vocht vasthoudt, dit omwille van het feit dat de vrucht zelf voor een heel groot deel uit water bestaat.

Vermeerdering

Gebruik

Het gebruik van de komkommers is afhankelijk van het klimatologisch verloop van het groeiseizoen. In een natte zomer gaan we vele sappige vruchten hebben, terwijl een warme zomer vooral zoetere vruchten zal opleveren.

Soorten

Vele komkommersoorten zijn speciaal ontwikkeld om ook in koudere klimaten te kunnen groeien. Informeer u dus steeds goed, zodat u weet of de aangekochte variëteit al of niet in een kas of serre hoeft te staan.