Everzwijn Lore

Geschiedenis

Noormannen

In de Noorse mythologie wordt Saehrimnir iedere avond geslacht en gekookt in Valhalla. Het everzwijn is dus een oneindige vorm van spek en eten voor de Noorse goden en de Einherjar ( dit zijn de gesneuvelde krijgers).

Everzwijnen, of varkens in het algemeen zijn niet echt wezens die men zou associëren met goden en elfen. In de Noorse mythologie zien we echter wel dat de gekende god Freyr, de koning van Alfheim, ook wel het rijk der elfen, een everzwijn als rijdier heeft. Het imposante dier draagt de naam Gullinbursti,  en het had de kracht om zich over land, water en zelfs de lucht te bewegen.  

Kelten                                                 Freyr

Manannan is een keltische god en eveneens koning van de Tuatha de Danann, en deze hield een volledige rotte everzwijnen. Al deze dieren konden op één avond geslacht en verobbert worden, terwijl ze de volgende dag weer springlevend waren. 

Arthur                          Merlijn

Merlijn

Merlijn had een everzwijn als huisdier en hield ervan om gedichten voor te dragen aan het luisterzame dier.

In de legenden van Arhur komen wel vaker grootse jachtpartijen op everzwijnen voor, het leek een uiterst opwindend gebeuren en bron van vele heldendaden. Koning Arthur had een favoriete jachthond met de naam Cavall. Hij zou deelgenomen hebben aan de jacht op de gekende ever-beer Twrch Trwyth.  Tijdens de jacht op Troynt liet Cavall ook een afdruk achter op een rots. Hoe men deze rots ook uithakte hoe veranderde telkens weer naar zijn oorspronkelijke vorm.